like :)

hum

Cer Try Klik Kat Bawah Neh. :)

tips untuk kurangkan minyak di muka

sedang fifa berada didalam sebuah bilik yang dipenuhkan oleh calon-2 pra-U. tambahan lagi, sedang kushuk fifa memberi perhatian kepada cikgu, ada sesuatu kerimasan telah menganggu fifa dengan hadirnyaa. fifa sangat membenci akannyaa.

sungguh pun, tidak boleh fifa salahkannya atas sebab-2 tertentu.. fifa juga telah berusaha untuk menghilang kannya dengan sehelai tisu.

malangnya, selepas beberapa jam kemudian ia tidak berjaya. dan fifa telah mendapat satu idea yan pasti dan akan BERJAYA. fifa harap tips-2 yang fifa dapat ini dapat digunakan kepada si kacak dan juga dituruti oleh si comel.


gambar sekadar hiasan ;))
dibawah ini adalah tips-2 untuk mengurangkan atau menghilangkan minyak di muka yang kacak dan comel. :)

• Parut epal hingga halus dan sapukan pada muka. Biarkan selama 15 minit selepas itu cucilah dengan air suam. Lakukan tiga kali seminggu.

• Rendam beras anggaran setengah gelas, campurkan daun cermai dan ibu kunyit. Kesemuanya bahan ini hendaklah dikisar bersama. Bersihkan muka terlebih dahulu dan sapukan bahan yang telah dikisar itu setiap kali sebelum tidur.

• Campurkan sedikit madu lebah dengan air perahan asam gelugur, jika tiada, bolehlah digantikan dengan air limau parut. Sapukan campuran bahan tersebut ke seluruh muka dan biarkan kering. Kemudian bilaslah dengan menggunakan air bersih.

• Ramaskan daun sirih di dalam secawan air. Selepas itu, sapukan air ramasan itu pada seluruh muka dan biarkan selama 15 minit. Kemudian bilas dengan air suam. Lakukan tiga kali seminggu berturut-turut untuk mendapatkan hasil yang memuaskan.

• Campurkan tepung dal dengan pati susu dan sapukan pada muka. Biarkan sapuan itu sehingga kering. Selepas itu bilas muka dengan air bersih.


gambar sekadar hiasan ;))
haaaa. amacamm si kacak dan si comel? berguna tak untuk hampa? harap-2 lah yea. hheeee. ada yang kurang? sudah semestinya fifa seorang manusia yang sering melakukan kesalahan dan juga kekurangan.. :))
thanks yea sikacak dan sicomel for read this post. cikfifa sangat appreciate! weeeeeee :))

2 : comment dari sikacak dan sicomel ^_^:

mencari pelangi said...

okayy, thanx for the info :D

cikfifa said...

hheeee. most welcome yea mencari pelangi ;D

Copyright© All Rights Reserved cikkfifaliciouss.blogspot.com